Zana si pana fermecata

In aceasta poveste este vorba despre o fetita destul de speriata de Vrajitoarea cea Rea care apare in jocurile si visele ei. Din pacate si oamenii mari din jurul ei seamana de multe ori cu Vrajitoarea cea Rea. Aparitia vrajitoarei o face sa traiasca sentimente intense de frica, sa se simta vulnerabila, sa fie timida, retinuta, lipsita de putere, foarte putin comunicativa. Ea are si vise urate.

Intr-o zi, pe fetita cu pricina, o viziteaza Zana cea Buna, caci Zana are pentru ea un leac. Ea deja stie ce o supara, asa ca poposeste in camera ei si ii spune cu glasul ei bland:

– Draga mea fetita, este adevarat ca Vrajitoarea cea Rea exista. Și intr-adevar, este destul de rea, iar copiilor din lumea intreaga le este frica de ea. Dar, adu-ti aminte ca, in toate poveștile, copiii reusesc sa scape din ghearele rautacioase ale vrajitoarei. Spune-mi, tu ai auzit pana acum de vreun copil chinuit de vrajitoare si nesalvat?

Fetita, desi uimita de aparitia Zanei, ii raspunde fara sa stea prea mult pe ganduri:

– Nu, nu am auzit. De cele mai multe ori, vrajitoarelor le vine cineva de hac. De multe ori mor sau raman neiubite de nimeni, singure, in cautare de copii speriati, singuri si fara protectie.

– Ei, da, se pare ca au si ele o treaba de facut, spuse Zana. Uite, ca sa scapi de Vrajitoarea cea Rea iti dau aceasta pana.

Și Zana ii intinse fetitei o pana frumos colorata.

– Este o pana fermecata, spuse Zana. De cate ori te temi de vreo vrajitoare, misca pana, uite asa ca si cum iti faci vant cu un evantai. Aerul racoros pe care il vei simti atunci va face sa apara Binele si Frumosul. Atunci vrajitoarea se va retrage pentru ca tine prea mult la viata ei asa urata cum e, iar tu vei fi in siguranta.

– Stii, spuse fetita facandu-si vant cu pana fermecata, imi e chiar mila de Vrajitoarea cea Rea. Si chiar o iubesc putin. Saracuta, e singura, mereu pusa pe fuga si asa de urata! Nici nu e de mirare de ce e atat de rea! O, Zana buna, sa stii ca o accept pe biata Vrajitoare. Pe toate vrajitoarele rele le accept.

– Esti o fetita inteleapta, spuse Zana. Nu iti promit ca Vrajitoarea cea Rea va deveni buna. S-ar putea sa ramana rea, asa cum o stii. Insa ai pana fermecata ce te ajuta intotdeauna sa treci prin momentele grele.

– Iti multumesc, Zana mea Buna. Iti multumesc pentru ajutorul tau.

Si Zana cea Buna a zambit, a imbratisat-o pe fetita si apoi a disparut asa cum a aparut, de nicaieri, stiind ca de-acum, fetita are curaj sa se plimbe prin locuri primejdioase, chiar si pe acolo pe unde obisnuiesc sa umble Vrajitoarele cele Rele.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.