cropped-20180427_174634-1-e15248576254401.jpgDumitru Daniela – Cabinet Individual de Psihologie , cod 10B4825, conform certificat de inregistrare nr. 433 din 23.05.2014, emis de Colegiul Psihologilor din Romania, cu competenta in Psihoterapie Integrativa.

Atestat de libera practica in specialitatea Psihoterapie Integrativa, treapta de specializare Practicant, forma de atestare Autonom, nr. 1168/07.04.2017, emis de Colegiul Psihologilor din Romania.

Atestat de libera practica in specialitatea Psihoterapie Integrativa, treapta de specializare Practicant, forma de atestare Supervizare, nr. 954/11.04.2014, emis de Colegiul Psihologilor din Romania.

Daniela Dumitru, Psiholog, este inscrisa in Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din Romania, partea I, avand cod personal 15047.

Membra in Colegiul Psihologilor din Romania.

Membra a Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT).

Cum lucrez eu:

In practica mea utilizez diferite tehnici si concepte specifice mai multor scoli de psihoterapie precum: Gestalt terapie, Psihoterapie relationala, Analiza Tranzactionala, Psihoterapia Atasamentului, Art Terapie, Terapia psihotraumei orientata pe Identitate, dezvoltata de profesorul Franz Ruppert – Metoda Propozitiei Intentiei).

Instrumente principale in munca mea sunt, pe de o parte, construirea unei relatii terapeutice sanatoase intre mine si client, iar pe de alta parte, construirea unei relatii sanatoase intre partile splitate din psihicul clientului, aflate în conflict.

Metoda Propozitiei Intentiei, in sesiunile unu-la-unu pe care le ofer, oferă cadrul identificarii traumei, exprimarii trairilor traumatice, constientizarii strategiilor de supraviețuire si a dinamicii de tip victima-agresor, dezvoltarii unui Eu sanatos si a unei vointe libere.

Cercetarile din domeniile atașamentului, neurostiintelor si psihotraumatologiei au demonstrat deja ce impact puternic au asupra dezvoltarii creierului si psihicului nostru atat tipul de relatie pe care ingrijitorii nostri primari il cultiva cu noi, cat si evenimentele din mediul exterior la care suntem expusi chiar de la momentul conceptiei noastre.

Aceste aspecte influenteaza in mare masura cum ne adaptam in lume, in efortul nostru de a supravietui, de a intra in relatii de afectiune, de munca, de a fi in relatie cu noi insine, de a avea incredere, si nu in ultimul rand, de a fi rezilienti, de a face fata suferintei si provocarilor inerente vietii.

Cand parintii si ingrijitorii nostri primari esueaza in a ne transmite modele sanatoase si a ne invata arta de a trai mai bine, atunci psihoterapia este sansa pe care o avem in viata pentru a invata mai bine cum sa relationam cu noi insine și cu ceilalți.

Pana la urma, oricare dintre noi ar trebui sa aiba ocazia sa invete cum sa traiasca mai bine, in primul rand, cu sine.

Experienta, pregatire si formare profesionala:

Experienta in consilierea si psihoterapia adultilor, copiilor si adolescentilor expusi unor situatii traumatice.

Specializare in Psihotraumatologie Multigenerationala – Identity Oriented Psychotraumatology and Therapy – (IOPT), dezvoltata de profesorul Franz Ruppert, in cadrul Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (2018-2020).

Supervizare in Psihoterapia traumei, cu Conf. Univ. Dr. Diana Vasile, (2016-2017) (Teoria psihotraumei dezvoltată de profesorul Franz Ruppert);

Formare continua in Terapia traumelor psihice la adulți cât si la copii si adolescenti in cadrul Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (2016 -2018) – Teoria psihotraumei dezvoltată de profesorul Franz Ruppert.

Formare continua in Terapie sistemica de familie: cuplu, copil, familie in cadrul Asociatiei de Consiliere si Psihoterapie a Familiei (2016-2017).

Formare continua in Psihoterapie integrativa in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa (2014-2015).

Supervizare pentru profesia de psihoterapeut in Psihoterapie Integrativa in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, sub egida Asociatiei Europene de Psihoterapie si a Colegiului Psihologilor din Romania  (2014-2016). Diploma Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa nr 1994 din 05.03.2017 

Formare profesionala pentru profesia de psihoterapeut in Psihoterapie Integrativa in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, sub egida Asociatiei Europene de Psihoterapie si a Colegiului Psihologilor din Romania  (2010-2014) – Teorie dezvoltata de profesorul Ken Evans. Diploma Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa nr. 731 din 17.03.2014. 

Facultatea de Psihologie, Universitatea Ecologica (2010-2013), Licenta in Psihologie, 2013.

Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune, Academia de Studii Economice  (1990-1995). Licenta in Contabilitate si Informatica de Gestiune, Academia de Studii Economice  (1995).

Psihoterapie personala prin Psihoterapie integrativa si prin Psihoterapia traumei: verbala, individuală, de grup si prin Metoda Propozitiei Intentiei (2014-2018).

Articole publicate si pe http://www.cafegradiva.ro/ , Inside-jurnalpsihoterapieintegrativa si http://www.despresuflet.ro/

In prezent lucrez ca psiholog si in cadrul Fundatiei Filantropica Metropolis, organizatie ce vine in sprijinul copiilor si adolescentilor separati, temporar sau definitiv, de părinții lor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s