cropped-20180427_174634-1-e15248576254401.jpgDumitru Daniela – Cabinet Individual de Psihologie , cod 10B4825, conform certificat de inregistrare nr. 433 din 23.05.2014, emis de Colegiul Psihologilor din Romania, cu competenta in Psihoterapie Integrativa si specializare in psihoterapia traumelor psihice (IoPT).

Atestat de libera practica in specialitatea Psihoterapie Integrativa, treapta de specializare Practicant, forma de atestare Autonom, nr. 1168/07.04.2017, emis de Colegiul Psihologilor din Romania.

Atestat de libera practica in specialitatea Psihoterapie Integrativa, treapta de specializare Practicant, forma de atestare Supervizare, nr. 954/11.04.2014, emis de Colegiul Psihologilor din Romania.

Daniela Dumitru, Psiholog, este inscrisa in Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din Romania, partea I, avand cod personal 15047.

Membra in Colegiul Psihologilor din Romania.

Membra a Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT).

Cum lucrez eu:

Sunt o pasionata cercetatoare a complexitatii psihicului uman, imbinand munca in cabinet cu studiul teoretic si indeosebi cu cunoasterea si lucrul psihoterapeutic cu mine insami.

In practica clinica, in functie de nevoile persoanei din fata mea, utilizez diferite tehnici si concepte teoretice specifice diferitelor scoli de psihoterapie pe care le-am studiat precum: Gestalt terapie, Psihoterapie relationala, Analiza Tranzactionala, Psihoterapia Atasamentului, Art Terapie, Terapia psihotraumei orientata pe Identitate, dezvoltata de profesorul Franz Ruppert – Metoda Propozitiei Intentiei).

Insa pentru mine, ca psihoterapeut, este mai important cum sa fiu in relatia cu clientul meu mai degraba decat ce sa fac ori ce tehnici sa aplic. De aceea, pentru mine este prioritar sa fiu parte intr-o relatie terapeutica sanatoasa cu clientul meu si sa sustin clientul meu sa aiba o relatie sanatoasa cu sine. 

Cercetarile din domeniile atașamentului, neurostiintelor si psihotraumatologiei au demonstrat deja ce impact puternic au asupra dezvoltarii creierului si psihicului nostru atat tipul de relatie pe care ingrijitorii nostri primari il cultiva cu noi, cat si evenimentele din mediul exterior la care suntem expusi chiar de la momentul conceptiei noastre.

Aceste aspecte influenteaza in mare masura cum ne adaptam in lume, in efortul nostru de a supravietui, de a intra in relatii de afectiune, de munca, de a fi in relatie cu noi insine, de a avea incredere, si nu in ultimul rand, de a fi rezilienti, de a face fata suferintei si provocarilor inerente vietii.

Cand parintii si ingrijitorii nostri primari, familia extinsa ori societatea esueaza in a ne transmite modele sanatoase si a ne invata arta de a trai mai bine, atunci psihoterapia este sansa pe care o avem in viata pentru a invata cum sa relationam cat mai sanatos cu noi insine și cu ceilalți.

Experienta, pregatire si formare profesionala:

Experienta in consilierea si psihoterapia persoanelor care au fost expuse in copilarie la experiente traumatice, mai mici sau mai mari, in principal in relatia cu parintii lor traumatizati, si care se confrunta in viata actuala cu dificultati in relatii, blocaje, frici, furie, depresie, ganduri de suicid, insatisfactie, rusine, vina, lipsa valorii personale, singuratate, abandon.

Specializare in Psihotraumatologie Multigenerationala – Identity Oriented Psychotraumatology and Therapy – (IoPT), dezvoltata de profesorul Franz Ruppert, in cadrul Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (2018-in curs). Metoda Propozitiei Intentiei, in grup si in sesiunile unu-la-unu pe care le ofer, oferă cadrul vindecarii de biografia traumatica – identificarea traumei, exprimarea trairilor traumatice, constientizarea strategiilor de supraviețuire si a dinamicii de tip victima-agresor, dezvoltarea unui Eu sanatos si a unei vointe libere.

Supervizare in Psihoterapia traumei, cu Conf. Univ. Dr. Diana Vasile, (2016-2017) (Teoria psihotraumei dezvoltată de profesorul Franz Ruppert);

Formare continua in Terapia traumelor psihice la adulți cât si la copii si adolescenti in cadrul Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (2016 -2018) – Teoria psihotraumei dezvoltată de profesorul Franz Ruppert.

Formare continua in Terapie sistemica de familie: cuplu, copil, familie in cadrul Asociatiei de Consiliere si Psihoterapie a Familiei (2016-2017).

Formare continua in Psihoterapie integrativa in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa (2014-2015).

Supervizare pentru profesia de psihoterapeut in Psihoterapie Integrativa in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, sub egida Asociatiei Europene de Psihoterapie si a Colegiului Psihologilor din Romania  (2014-2016). Diploma Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa nr 1994 din 05.03.2017 

Formare profesionala pentru profesia de psihoterapeut in Psihoterapie Integrativa in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, sub egida Asociatiei Europene de Psihoterapie si a Colegiului Psihologilor din Romania  (2010-2014) – Teorie dezvoltata de profesorul Ken Evans. Diploma Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa nr. 731 din 17.03.2014. 

Facultatea de Psihologie, Universitatea Ecologica (2010-2013), Licenta in Psihologie, 2013.

Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune, Academia de Studii Economice  (1990-1995). Licenta in Contabilitate si Informatica de Gestiune, Academia de Studii Economice  (1995).

Psihoterapie personala prin Psihoterapie integrativa si prin Psihoterapia traumei: verbala, individuală, de grup si prin Metoda Propozitiei Intentiei (2014-2019).

Pictura inclusa pe pagina „The Owl”, imi apartine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.