Despre psihoterapeut

Daniela Dumitru cabinet psiholog psihoterapeut trauma IoPT
Cabinet Daniela Dumitru  psiholog psihoterapeut trauma adulti Bucuresti sector 5

Daniela Dumitru (n. 1971) psiholog psihoterapeut adulti si facilitator IoPT (Metoda Intentiei) la Cabinet Individual de Psihologie in Bucuresti sector 5. Cod 10B4825, conform certificat de inregistrare nr. 433 din 23.05.2014, emis de Colegiul Psihologilor din Romania. Psihoterapeut cu competenta in Psihoterapie Integrativa si specializare in Psihoterapie Trauma Psihica -IoPT (Metoda Intentiei).

Testimoniale si recomandari ale clientilor gasiti aici .

Atestate

Atestat de formare profesionala continua in Psihotraumatologie Multigenerationala – (Identity Oriented Psychotraumatology and Therapy – IoPT) si Metoda Intentiei, 18.08.2021, emis de C.P.R. si I.S.T.T.

Atestat de libera practica in specialitatea Psihoterapie Integrativa, treapta de specializare Practicant, forma de atestare Autonom, nr. 1168/07.04.2017, emis de C.P.R.

Atestat de libera practica in specialitatea Psihoterapie Integrativa, treapta de specializare Practicant, forma de atestare Supervizare, nr. 954/11.04.2014, emis de C.P.R.

Daniela Dumitru Psiholog Psihoterapeut Bucuresti, este inscrisa in Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din Romania, partea I, avand cod personal 15047.

Afilieri

Daniela Dumitru psiholog psihoterapeut este membra in Colegiul Psihologilor din Romania (C.P.R.).

Daniela Dumitru psiholog psihoterapeut este membra a Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT).

Cum lucrez

Sunt o pasionata cercetatoare a complexitatii psihicului uman, imbinand munca in cabinet cu studiul teoretic si cu  terapia personala.
In practica clinica lucrez cu adulti. In functie de nevoile clientului, utilizez tehnici si concepte teoretice specifice scolilor de psihoterapie pe care le-am studiat. Includ aici : Gestalt terapie, Psihoterapie relationala, Analiza Tranzactionala, Psihoterapia Atasamentului, Terapie psihotrauma orientata pe Identitate IoPT (dezvoltata de profesorul Franz Ruppert – Metoda Intentiei), tratamentul tramei propus de Dr. Babette Rothschild.

Ca psihoterapeut, este mai important cum sa fiu in relatia cu clientul meu mai degraba decat ce sa fac ori ce tehnici sa aplic. De aceea este prioritar sa fiu parte intr-o relatie terapeutica sanatoasa cu clientul si sa-l sustin sa aiba o relatie sanatoasa cu sine.

Cercetarile din domeniile atașamentului, neurostiintelor si psihotraumatologiei au demonstrat deja ce impact puternic au asupra dezvoltarii creierului si psihicului nostru tipul de relatie pe care ingrijitorii nostri primari il cultiva cu noi si evenimentele din mediul exterior la care suntem expusi, chiar de la momentul conceptiei noastre.

Aceste aspecte influenteaza in mare masura cum ne adaptam in lume, modul de a intra in relatii de afectiune, de munca, de a fi in relatie cu noi insine, de a avea incredere, si nu in ultimul rand, de a fi rezilienti (de a face fata suferintei si provocarilor inerente vietii).

Cand parintii si ingrijitorii nostri primari, familia extinsa ori societatea esueaza in a ne transmite modele sanatoase, atunci psihoterapia este sansa pe care o avem pentru a invata sa relationam sanatos.

Experienta

Daniela Dumitru, psiholog psihoterapeut adulti trauma, Cabinet Individual de Psihologie Bucuresti sector 5, ofer

 • psihoterapie individuala adulti , online si in cabinet, cu persoane ce se confrunta cu dificultati in relatii, blocaje, frici, furie, depresie, ganduri de suicid, insatisfactie, rusine, vina, lipsa valorii personale, singuratate, abandon, etc.
 • psihoterapie de grup prin metoda intentiei.

Sunt specializata in a ajuta adultii care au fost traumatizati in copilarie, cu expunere repetata la abuz si neglijare.

Pregatire si formare profesionala
Specializari

Supervizare in Psihotraumatologie Multigenerationala – Identity Oriented Psychotraumatology and Therapy – IoPT si Metoda Intentiei, in cadrul I.S.T.T. (2021 – 2022).

Formare continua in Psihotraumatologie Multigenerationala – Identity Oriented Psychotraumatology and Therapy – IoPT si Metoda Intentiei dezvoltata de profesorul Franz Ruppert, in cadrul I.S.T.T. (2018-2021).

Supervizare in Psihoterapie trauma, cu Conf. Univ. Dr. Diana Vasile, (2016-2017).

Formare continua in Terapie sistemica de familie: cuplu, copil, familie in cadrul Asociatiei de Consiliere si Psihoterapie a Familiei (2016-2017).

Supervizare pentru profesia de psihoterapeut in Psihoterapie Integrativa in cadrul A.R.P.I., sub egida A.E.P. si a C.P.R. (2014-2016). Diploma Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa nr 1994 din 05.03.2017.

Formare de baza

Formare profesionala pentru profesia de psihoterapeut in Psihoterapie Integrativa in cadrul A.R.P.I., sub egida A.E.P. si a C.P.R. (2010-2014) – Teorie dezvoltata de profesorul Ken Evans. Diploma A.R.P.I. nr. 731 din 17.03.2014.

Facultatea de Psihologie, Universitatea Ecologica (2010-2013), Licenta in Psihologie, 2013.

Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune, Academia de Studii Economice (1990-1995). Licenta in 1995.

Psihoterapie personala si cuplu prin Psihoterapie integrativa si prin Psihoterapia traumei: verbala, individuală, de grup, Metoda Propozitiei Intentiei (2014-2021).

Workshop-uri, Conferinte
 • Workshop „Revolutionarea tratamentului traumei psihice”, sustinut de Babette Rothdchild, 2022, online;
 • Conferinta „Stres, Trauma si Relationare umana”, organizata de ISTT, 2021, online;
 • Conferinta ISTT „Trauma complexa si tulburarile disociative”, Bucuresti, 2019;
 • Workshop „Vreau la scoala”, workshop ISTT sustinut de Monica Lespezeanu, Roxana Agafitei, Flori Ana Buzila (Bucuresti, 2018) ;
 • Prelegere „Eu si identitatea” sustinuta de Prof. Dr. Franz Ruppert, Bucuresti, 2018 ;
 • Conferinta Internationala de Psihotraumatologie, Bucuresti, 2017 ;
 • Workshop „Traumele psihice la copii”, sustinut de Conf. Univ. Dr. Diana Vasile si Monica Lespezeanu, Bucuresti, 2017 ;
 • Workshop „Traumele psihice – recunoastere si vindecare”, sustinut de Conf. Univ. Dr.Diana Vasile, Bucuresti, 2016 ;
 • Workshop „Traumele de relatie”, sustinut de Conf. Univ. Dr. Diana Vasile, Bucuresti, 2016 ;
 • Workshop „Pacientul minor din medii cu potential de agresivitate si violenta. Tehnici de interventie specifice psihoterapiei integrative, ARPI, Bucuresti, 2015 ;
 • Workshop „Abordarea interdisciplinara a consumului ilicit de droguri. Tehnici de interventie specifice psihoterapiei integrative. ” , ARPI, Bucuresti, 2014 ;
 • Workshop „Metode si Tehnici utilizate in Psihoterapia Integrativa in Lucrul cu Corpul”, ARPI, Sibiu , 2013;
 • Workshop „Diagnostic si Interventie in Terapia de Cuplu din Perspectiva Integrativa”, ARPI, Constanta, 2012;
 • Workshop „Autismul”, Centrul Napocensis, Bucuresti, 2011;
 • Workshop „Analiza aplicata a comportamentului. Interventie Terapeutica in Cazul Copiilor cu Autism” , Bucuresti, 2011;
 • Conferinta Internationala de Psihoterapie Integrativa “Psihoterapia Secolului XXI”, Bucuresti, 2011;
 • Certificat de participare la seminarul “Atacurile de Panica, Prieteni sau Dusmani”, sustinut de Lucian Negoita, psihoterapeut, Bucuresti, 2010.