Psihoterapie de grup cu Metoda Propozitiei Intentiei

Alatura-te unui grup de psihoterapie deschis, atat pentru femei cat si pentru barbati, in care te ajut sa primesti informatii si sprijin pentru crearea unor relatii sanatoase si sigure, in viata ta.

Am lucrat cu persoane, femei si barbati, care au venit in terapie atunci cand relatiile lor cele mai importante – cu partenerul de cuplu, cu colegii de munca, cu parintii – erau afectate. Ei aveau dificultati sa gestioneze capatul lor de relatie, conflictele aparute, nu stiau ce sa faca cu emotiile, cu lipsa unui echilibru, cu temerea de a nu fi intr-o forma buna pentru celalalt ori de a il pierde.

Participarea la grup te ajuta sa iti imbunatatesti calitatea vietii, sa ai claritate si satisfactie in relatiile tale.

Te ajut sa te uiti, in primul rand, la relatia cu tine, la relatiile cu cei pe care ii iubesti, sa intelegi ce anume te blocheaza si te copleseste in relatii, sa inveti sa iti contii emotiile, sa iti identifici si sa iti exprimi nevoile, sa stabilesti cat mai multe momente de echilibru.

Ceea ce face ca procesul de grup sa fie diferit fata de psihoterapia individuala consta in faptul ca fiecare participant al grupului de terapie este in sine o resursa pentru ceilalti. De multe ori, participantii la grup isi dau seama de dificultatile cu care se confrunta doar atunci cand ceilalti participanti isi expun propriile lor situatii. A fi in grup este provocator pentru ca te poti confrunta, in relatie cu ceilalti membri, cu propriile tipare disfunctionale si ai astfel ocazia sa aduci aceste aspecte in constient si sa te clarifici.

Mai multe despre experienta de a fi intr-un grup terapeutic aici.

Participarea la grup te ajuta sa fii mai conectat/a cu tine si mai clarificat/a in ce priveste a fi intr-o relatie sanatoasa.

Daca ai nevoie sa gasesti raspunsuri legate de situatiile dificile cu care te confrunti in relatia cu tine, cu partenerul de cuplu, cu parintii, te simti blocat/a, singur/a, ai nevoie de ceva care sa te ajute sa iti fie bine in relatie, te invit sa te alaturi si iti propun ca, impreuna, sa clarificam si sa raspundem nevoilor tale. Pas cu pas te voi ajuta sa te ocupi de emotiile cu care te confrunti, sa le identifici si sa le traiesti.

Ca interventie terapeutica folosim Metoda Propozitiei Intentiei care ofera acces la aspecte mai putin constiente ale psihicului nostru, permitand astfel integrarea amintirilor traumatice care stau la baza dificultatilor din viata noastra. Metoda este dezvoltata de prof. Franz Ruppert si ne ajuta, prin intermediul reprezentantilor, sa vedem mai clar conflictele noastre interioare sau interpersonale pentru a le putea intelege si integra.

Ilustratie: Jane Borstad gasita pe https://www.mndaily.com/article/2018/10/acmentalhealth

Un gând despre &8222;Psihoterapie de grup&8221;

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.