Cred ca toate dificultatile pot fi precum rampele de lansare catre cresterea si dezvoltarea individuala, a relatiei de cuplu si familie, dar stiu ca uneori conflictele pot fi praguri extrem de dificil de trecut.

Impreuna insa, intr-un proces de psihoterapie de cuplu si familie putem sa exploram conflictele si trairile dureroase care le insotesc pentru a intelege strategiile disfunctionale si pentru a afla ce va doriti cu adevarat si ce va impiedica sa fiti mai prezenti si mai conectati unul cu celalalt.

In relatia cu copiii pot aparea diferite situatii dificile. Iata mai jos o lista a dificultatilor specifice copiilor si/sau adolescentilor:

– anxietate, fobii
– nervozitate, agresivitate, crize de furie
– tulburari de somn, cosmaruri
– simptome fizice (enurezis, encoprezis, dureri de cap, dureri de stomac, ticuri, alergii, astm)
– stima de sine scazuta;
– timiditate excesiva, inchidere in sine, izolare, singuratate, depresie, tentativa de suicid;
– tulburari ale comportamentului alimentar (anorexie, bulimie);
– dependenta;
– situatii de stres sau traume suferite, depresie (decesul unui membru al familiei, divortul, separarea parintilor, accidente, boli, molestare, cutremur, martor al unui accident, mutare in alt oras sau intr-o scoala noua, perturbari ale comportamentului ca urmare a aparitiei unui nou membru in familie, neînțelegeri între frați, moartea unui animal de companie).
– probleme scolare, minciuna, fuga de acasa, delicventa, dificultati de relationare, teama si confuzie legata de sexualitate, bulying (terorizarea de către covârstnici).

Prin psihoterapie cuplu si familie va ofer sprijin pentru a putea sa clarificati ce anume a dus la respectivele dificultati si ce puteti face pentru a le atenua sau inlatura.

Pictura inclusa pe pagina „Landscape in Maroc”, imi apartine.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.